Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Thursday, June 27, 2013

Kejohanan Balapan & Padang 2013Kejohanan Balapan dan Padang Sekolah Kebangsaan Nami tahun 2013 telah selesai dijalankan pada 27 Jun 2013. Puan Kama Noriah Haji Ibrahim (ADUN Pedu) telah sudi hadir bagi menyempurnakan persmian Kejohanan Balapan dan Padang pada kali ini.

Pada kejohanan kali ini Rumah Merah telah muncul sebagai Juara Keseluruhan, manakala Juara Tahun lepas Rumah Kuning menduduki tempat kedua. Bagi acara perbarisan rumah sukan, Rumah Hijau telah muncul Johan dalam acara perbarisan tersebut.

Ismail bin Yusub (Hijau) dari kelas tahun 6 Cerdik telah dinobatkan sebagai Olahragawan Kejohanan Balapan dan Padang 2013 ini, manakala Nor Filzati bt Sapudin (Kuning) dari kelas 6 Cerdik dinobatkan sebagi Olahragawati.

Pelbagai aktiviti dijalankan iaitu Pesta Durian & Bubur Kacang, Sukaneka Waris dan Peraduan Teka Syiling. Peraduan Teka syiling ini adalah satu program bagi mengumpul sumbangan Dana Pendidikan PIBG SK Nami.Tahniah buat Guru besar SK Nami CIkgu Saad bin Jali kerana berjaya meneka syiling paling hampir dan membawa pulang sebuah basikal bernilai RM200.

Keputusan :
MARKAH KESELURUHAN
1. Rumah Merah (1500 mata)
2. Rumah Kuning (1430 mata)
3. Rumah Hijau (1330 Mata)
4. Rumah Biru (1060 Mata)

ACARA PERBARISAN
Johan : Rumah Hijau
Naib Johan : Rumah Merah

OLAHRAGAWAN/WATI
1. Ismail bin Yusub (Rumah Hijau) - Olahragawan
2. Nur Filzati bt Sapudin (Rumah Kuning) - Olahragawati

Puan Kama Noriah Hj Ibrahim (ADUN Pedu) menyampaikan hadiah kepada pemenang. 


Kontijen Rumah Merah dinobatkan sebagai Juara Keseluruhan Kejohanan Balapan & Padang 2013

Untuk melihat koleksi Gambar Kejohanan sila klik ke 
Facebook Sk Nami

Read more...

Lawatan Sambil Belajar (Pra Sekolah) ke Alor Setar

Pra Sekolah Sekolah Kebangsaan Nami telah mengadakan Lawatan Sambil Belajar ke Sekitar Bandaraya Alor Setar pada 16 Jun 2013 yang lalu. Seramai 70 orang murid pra sekolah & tahun 1, serta guru pengiring telah menyertai rombongan tersebut. 
Antara lokasi yang dilawati adalah Muzium Padi, Pusat Sains Wilayah Utara, Menara Alor Setar dan lawatan diakhiri denagn jamuan di KFC. 
Read more...

Lawatan Sambil Belajar ke Pulau Langkawi

Seramai 42 orang murid & guru pengiring telah menyertai Lawatan Sambil Belajar ke Pulau Langkawi pada 12 & 13 Jun 2013 yang lalu. Lawatan sambil belajar ini adalah anjuran Pusat Sumber Sekolah (PSS) &  Unit Disiplin Pengawas Sekolah. 
Read more...

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP