Misi & Visi Sekolah

Misi & Visi Sekolah

Visi Baru SK Nami

Visi Baru SK Nami

Thursday, August 29, 2013

Sambutan Ambang Kemerderkaan ke 56 Peringkat Sekolah Kebangsaan Nami 2013Sambutan Ambang Kemerdekaan Ke 56 Peringkat Sekolah Kebangsaan Nami telah diadakan pada 29 Ogos 2013 bertempat di Dewan Sri Budiman SK Nami. Antara aktitivit dijalankan sepanjang sambutan tersebut ialah Persembahan Murid, Deklamasi Sajak dan Nyanyian Lagu Patriotik beramai ramai.

Guru Besar melaungkan MERDEKA bersama-sama murid & guru


TEMA Hari Kemerdekaan Malasia ke 56 tahun ini amat menarik dan ianya membawa maksud yang amat mendalam dan penuh bermakna. Sebagai rakyat Malaysia kita harus menyelami dan menghayati Tema Hari Kemerdekaan pada tahun ini. "MALAYSIAKU BERDAULAT : TANAH TUMPAHNYA DARAHKU" memang menarik sekali tema sambutan Hari Kemerdekaan negara ke-56 yang bakal disambut pada 31 Ogos ini kerana sejak kebelakangan ini rakyat amat begitu resah dengan kemelut yang melanda negara akibat terhakisnya perasaan hormat menghormati antara sesama sendiri.

Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku kena pada masanya sebagai memberi peringatan dan iktibar bahawa tiada siapa yang akan mempertahankan maruah negara kecuali rakyat Malaysia sendiri. Jika diteliti tema tersebut ia membawa maksud untuk menyemai sifat perpaduan yang berpaksikan kepada ungkapan patriotik dan kesatuan negara bangsa.

Tanah Tumpahnya Darahku membawa maksud yang begitu dalam dan penuh bermakna. Sebab itu tema sambutan kali ini boleh dirangkumi kepada elemen-elemen perpaduan, patriotik, kedaulatan dan keselamatan negara yang amat begitu kritikal untuk dimiliki oleh setiap rakyat Malaysia.

Read more...

Mesyuarat Majlis Guru Besar (MGB Padang Terap) di SK Nami

Mesyuarat Majlis Guru Besar  Padang Terap (MGB) telah diadakan pada 28 Ogos 2013 bertempat di Bilik Mesyuarat Sekolah Kebangsaan Nami. Warga Sekolah Kebangsaan Nami mengalu-alukan kedatangan semua para Guru Besar Daerah Padang Terap, juga amat dialu-alukan bekas Guru Besar SK Nami iaitu En. Shohaimi bin Abu Bakar (GB SK Padang Sanai) & En Mohamad Khamaruddin bin Md Noor (GB SK Pedu).


Read more...

MOHAMAD HISSHAM BIN JAMALUDIN


NAMA : MOHAMAD HISSHAM BIN JAMALUDIN
TARIKH BERKHIDMAT DI SKN :

Read more...

JULIANA BINTI KASIM


NAMA : JULIANA BINTI KASIM
TARIKH BERKHIDMAT DI SKN :

Read more...

Tuesday, August 20, 2013

Sambutan Merdeka & Hari Raya Aidilfitri Peringkat Sekolah 2013

Sambutan Merdeka & Hari Raya Aidilfitri Peringkat Sekolah telah dijalankan dengan meriahnya pada 20 Ogos 2013 bersamaan 13 Syawal 1434 Hijriah. Pelbagai Juadah disediakan untuk diraikan bersama murid, guru & PIBG. Antara aktiviti yang dijalankan sepanjang sambutan tersebut adalah persembahan lagu raya, pertandingan mewarna Hari Raya dan jamuan pelbagai juadah istemewa.


Read more...

Saturday, August 3, 2013

Selamat Hari Raya AidilfitriSelamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
Ikhlas dari :
Guru-guru & Staf serta Persatuan Ibu Bapa & Guru (PIBG)
Sekolah Kebangsaan Nami

Read more...

Thursday, August 1, 2013

Majlis Khatam Al-Quran 2013


Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2013 bersamaan 1434 Hijrah telah diadakan pada hari khamis 1 Ogos 2012 bersamaan 23 Ramadhan 1434H di Dewan Sri Budiman Sekolah Kebangsaan Nami.

Majlis ini bertujuan agar pelajar dapat pengiktirafan setelah berjaya menamatkan tadarrus Al-Quran sepanjang bulan ramadhan. Pada tahun ini semua pelajar terlibat dalam tadarus Al-quran, di mana ianya dijalankan setiap pagi di dewan perhimpunan Sri Budiman. Semua pelajar dapat menghayati keindahan bulan Ramadhan Al-Mubarak. Semua warga SK Nami juga berharap Sekolah kebangsaan Nami diberkati dan dirahmati Allah swt.

Read more...

Calon UPSR SK Nami 2013

Pihak sekolah sentiasa mendoakan kejayaan anda semua. Sekiranya kita berusaha bersungguh-sungguh pasti kejayaan akan menjadi milik kita. Allah SWT akan menolong hamba-hambanya yang berusaha bersungguh-sungguh dan sentiasa berdoa kepada-Nya.Tarikh peperiksaan UPSR ialah pada 10 , 11 & 12 September 2013. Untuk memuat turun Jadual Peperiksaan UPSR sila klik ke JADUAL PEPERIKSAAN UPSR

Read more...

UPTOWN HOMESTAY KUALA NERANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penafian: Pihak Sekolah Kebangsaan Nami tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini. (nami7007)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP